Kronprinsessan vid Östersjöseminarium

Måndagen den 3 oktober deltog Kronprinsessan vid det årligen återkommande Östersjöseminarium som arrangeras av Stiftelsen Hållbara hav, tillsammans med Stockholms Universitet och Briggen Tre Kronor, på Kastellholmen i Stockholm.

Seminariet inleddes med en diskussion kring FN:s hållbarhetsmål - Agenda 2030 - och varför dessa mål är viktiga för Östersjön.

I ett panelsamtal lyftes sedan frågan kring riskkemikalier som används för att rena vatten och hur de påverkar den marina miljön. Som avslutning på förmiddagen diskuterades hur olika aktörer kan bidra till att FN:s hållbarhetsmål uppfylls.

Seminariet, som hölls för sjätte året i rad i Kolskjulet på Kastellholmen, arrangeras av Stiftelsen Hållbara hav, Stockholms Universitet och Briggen Tre Kronor AB.

I samband med seminariet visade Christoph Humborg, vetenskaplig ledare för Östersjöcentrum Stockholms universitet, Kronprinsessan Stockholms universitets nya forskningsfartyg R/V Electra af Askö. Foto: Kungahuset.se

Stiftelsen Hållbara hav

Tillsammans med forskare, miljöorganisationer, politiker och näringsliv verkar Stiftelsen Hållbara hav för en hållbar utveckling för Östersjön. Stiftelsen Hållbara hav skapar engagemang om Östersjöns framtid och informerar om all den forskning som sker så att kunskapen också blir till handling. Stiftelsens motto är tydligt - Det går att rädda Östersjön!

Seminariet går att se i sin helhet på www.svt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kronprinsessan FN-ambassadör för globala mål

Kronprinsessan är en av 16 ambassadörer som utsetts att delta i Sustainable Development Goals (SDG) Advocacy Grouplänk till annan webbplats. Gruppens uppgift är att på olika sätt främja FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030.

I rollen som ambassadör kommer Kronprinsessan följa de mål som rör vatten och hälsa extra mycket.

Läs mer om de globala målen och Agenda 2030 på regeringens hemsidalänk till annan webbplats samt hos FNlänk till annan webbplats .