Kronprinsessan i möte med Muhammad Yunus

Fredagen den 9 december gav Kronprinsessan företräde för professor Muhammad Yunus, som tilldelades Nobels fredspris 2006. Kronprinsessan och professor Yunus är medlemmar av Sustainable Development Goals Advocacy länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterGroup för Agenda 2030.

Muhammad Yunus och Kronprinsessan är två av 16 internationella ambassadörer i Sustainable Development Goals (SDG) Advocacy Grouplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Gruppens uppgift är att på olika sätt främja FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Ekonomiprofessorn Muhammad Yunus från Bangladesh tilldelades tillsammans med Grameen Bank år 2006 Nobels fredsprislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för arbetet med att skapa ett mikrokreditsystem för att bekämpa fattigdom.

Professor Yunus är inbjuden till årets Nobelvecka och deltar bland annat i ett samtal på temat Your Plate – Our Planet: The Future of Food. Under mötet diskuterar studenter, experter och forskare hur man skapar en hållbar matproduktion i framtiden.