Drottningen vid Mentors 20-årsjubileum

Onsdagen den 12 oktober deltog Drottningen i firandet av Mentor Sverige 20 år, som ägde rum på Kulturhuset i Stockholm. Drottningen är organisationens grundare och hedersordförande.

Sedan starten 1996 har Mentor Sverige nått 60 000 ungdomar genom mentorskapsprogram. I år fyller organisationen 20 år och det firades på Kulturhuset i Stockholm under onsdagskvällen.

Drottningen inledningstalade. Foto: Pernilla Pettersson

Drottningen höll inledningstal och sa:
”Genom att arbeta förebyggande har Mentor stärkt och stöttat tusentals ungdomar och föräldrar. Ungdomar kan vända sig till Mentor och få en vuxen att prata med. Föräldrar kan få råd och stöd via kurser och seminarier. Jag är stolt och glad när jag ser vad Mentor åstadkommit under de här åren. [ … ] Till sist vill jag vända mig till våra V.I.P-gäster. Och då menar jag alla er ungdomar som är här ikväll. En V.I.P är en Very Important Person. Och det är precis vad ni alla är.  Ni är väldigt viktiga. Det är ni som är vår framtid. Och ikväll ska vi prata om hur vi tillsammans kan forma en ljus och löftesrik framtid för alla unga i vårt land.”

Läs talet i sin helhet.

Under jubileumskvällen på Kulturhuset. Foto: Pernilla Pettersson

Kvällens konferencier var Behrang Miri. Styrelseordförande Yvonne Thunell och Mentor Sveriges generalsekreterare Karin Jordås höll tal. Medverkade gjorde också Mentor Sveriges ambassadörer Roy Fares, konditor, författare och tv-profil, Alexandra Pascalidou, journalist, författare, föreläsare och debattör, samt Johan Ernst Nilson, upptäcktsresande och äventyrsfotograf.

Mentors 20-årsjubileum på Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm. Foto: Pernilla Pettersson

Om Mentor Sverige

Mentor Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en ideell organisation för ungdomar i åldern 13-17 år som genom mentorskap och vuxen närvaro bidrar till att stärka ungas självkänsla och därmed viljan att göra positiva val och säga nej till våld och droger
 
Mentor Sveriges huvudkontor är placerat i Stockholm, men verksamheten har kontor även i Malmö och Göteborg.