Representationsmiddag på Kungliga slottet

Onsdagen den 11 februari bjöd Kungaparet in till årets första representationsmiddag på Kungliga slottet.

Inbjudna är representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som Kungafamiljen mött vid resor.

Gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet, Kronprinsessparet, Prins Carl Philip, Sofia Hellqvist och Prinsessan Madeleine i Vita havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Den kungliga taffeln i Karl XI:s galleri. Foto: Kungahuset.se

Den kungliga taffeln i Karl XI:s galleri. Foto: Kungahuset.se

Bordsplacering

Kungen förde statsministerns maka, Ulla Löfven, till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Kristina Persson.

Drottningen fördes till bordet av statsminister Stefan Löfven och hade på sin högra sida statsrådet Morgan Johansson.

Kronprinsessan fördes till bordet av statsrådet Sven-Erik Bucht och hade på sin högra sida statsminister Stefan Löfven.

Prins Daniel förde statsrådet Kristina Persson till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel statsrådet Åsa Romson.

Prins Carl Philip förde Sofia Hellqvist till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Carl Philip statsministerns maka, Ulla Löfven.

Prinsessan Madeleine fördes till bordet av statsrådet Morgan Johansson och hade på sin högra sida Fredrik Karlsson.

Sofia Hellqvist fördes till bordet av Prins Carl Philip och hade på sin högra sida Jan Hodann.

Gästlista finns att ladda ner här.PDF

Med anledning av 20-årsjubileet som statschef, 1993, fick Kungen dukarna i gåva av riksdag och regering. Duktyget är vävt i linne på Klässbols väveri av vävmästare Hans Thomsson. Mönstret är designat av Karin Björquist. Foto: Kungahuset.se

Med anledning av 20-årsjubileet som statschef, 1993, fick Kungen dukarna i gåva av riksdag och regering. Duktyget är vävt i linne på Klässbols väveri av vävmästare Hans Thomsson. Mönstret är designat av Karin Björquist. Foto: Kungahuset.se

Meny

Förrätten bestod av smörbakad norsk hummer med rökt koljafilé och hummervinägrett.

Därefter serverades stekt gösfilé från Hjälmaren med tryffelsmörsås, vitkålspuré, brysselkål och potatisstomp.

Efter det serverades helstekt dovhjortsadel med sherry-cognacsås, kompott på Puylinser med anklever och rostad jordärtskocka.

Middagen avslutades med citronmousse med hallonsorbet, rostad kavring, lakritskrisp och lakritskaramell.

Glasservisen är ur den bröllopsgåva som riksdag och regering gav till Kungaparet 1976. Glasen kommer från Kosta, design Sigurd Persson. Foto: Kungahuset.se

Glasservisen är ur den bröllopsgåva som riksdag och regering gav till Kungaparet 1976. Glasen kommer från Kosta, design Sigurd Persson. Foto: Kungahuset.se