Kronprinsessan på vandring för klimatet

Lördagen den 22 augusti deltog Kronprinsessan tillsammans med Kronprinsessan Mette-Marit av Norge i en pilgrimsvandring för klimatet. Pilgrimsfärden vill sätta fokus på FN:s klimatmöte i Paris i december.

Klimapilegrim 2015 startade den 7 juni på Svalbard, i Kirkenes och i Selje med slutmål Paris. Kronprinsessorna deltog i vandringen mellan Halden och Strömstad.

Vid Älgafallet/Elgåfossen, gränsen mellan Sverige och Norge, överlämnade Kronprinsessan Mette-Marit stafettpinnen till Kronprinsessan Victoria. Stafettpinnen symboliserades av en flaska med vatten från Elgåfossen.

Lördagens klimatvandring avslutades med en gudstjänst i Strömstads kyrka.

Under ceremonin i Strömstads kyrka vattnade Kronprinsessorna ett äppleträd med vattnet från Elgåfossen. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix/TT

Under ceremonin i Strömstads kyrka vattnade Kronprinsessorna ett äppleträd med vattnet från Elgåfossen. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix/TT

Pilgrimsvandringen fortsätter genom Sverige mot Paris i syfte att sätta fokus på vikten av FN:s klimatkonferens, COP21länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, i december 2015.

Klimapilegrim 2015länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, är en del av en global mobilisering för ett rättvist klimatavtal i Paris. Act Now for Climate Justicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kyrkor och religiösa samfund från hela världen står bakom kampanjen.

Klimatmötet i Paris

Den 30 november till 11 december 2015 samlas världens länder i Paris för FN:s klimatmöte COP21 .