Kronprinsessan delade ut Hållbart Ledarskap 2015

Tisdagen den 13 oktober delade Kronprinsessan ut utmärkelsen Hållbart Ledarskap 2015 vid årets Hållbarhetsdag på Grand Hôtel i Stockholm.

Beata Wickbom, digital strateg, och Ulf Skarin, creative director Veckans Affärer, välkomnade till Hållbarhetsdagen.

Under rubriken Allting är bara till låns talade sedan dramatiker och kulturdebattör Stina Oscarson och Kjell Johansson, entreprenör och grundare av Hydroware.

Därefter delade Kronprinsessan ut Hållbart Ledarskap 2015 till Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Ur juryns motivering: "Som förebild för företagsledare i omställningen till hållbar teknik- och energiutveckling och ett hållbart och jämställt näringsliv, hoppas juryn att vinnaren inspirerar och banar vägen för fler moderna ledare inom industrivärlden.”

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (tidigare Näringslivets Miljöchefer) för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället.  

Hållbarhetsdagen 2015

Under året hållbarhetsdag på Grand Hôtel belystes hur digitaliseringen, Internet of Thing och delningsekonomin möjliggör resurssmarta lösningar för arbete, boende och transporter. I år koras  vinnaren av Hållbart Ledarskap 2015 under Hållbarhetsdagen. Priset delas ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv. Hållbarhetsdagen arrangeras av Veckans Affärer.