Prins Daniels Fellowship besöker Linköping

Motiv: Prins Daniel tillsammans med Sebastian Siemiatkowski, Kristina Lindhe och Johan Skarborg på Linköpings universitet. Foto: Göran Billeson

Motiv: Prins Daniel tillsammans med Johan Skarborg och Kristina Lindhe. Foto Göran Billeson

Motiv: Prins Daniel tillsammans med landshövding Elisabeth Nilsson i samband med Prins Daniel Fellowship och enterprenörskapsprograms besök i Linköping. Foto: Göran Billeson

Fredagen den 17 oktober besökte Prins Daniel tillsammans med experterna i Prins Daniels Fellowship Katedralskolan och Linköpings universitet i Linköping. 

Prins Daniels Fellowship är ett program som initierades av Prins Daniel och genomförs tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien – IVA. Syftet är att inspirera unga som vill bli entreprenörer att våga ta steget.

Dagen inleddes på Katedralskolan där Prins Daniel tillsammans med experterna Kristina Lindhe (Lexington), Johan Skarborg (Academic Work) och Sebastian Siemiatkowski (Klarna) berättade om sina erfarenheter av entreprenörskap. Därefter talade rektor Britt-Marie Andersson och styrgruppsordförande Lena Treschow Torell om skolans satsningar på entreprenörskap.

Mötet på Katedralskolan avslutades med rundabordssamtal där Prinsen och experterna fick möjlighet att tala med eleverna i mindre grupper.

Efter en mingellunch hos landshövding Elisabeth Nilsson avslutades dagen på Linköpings universitet där, förutom Prinsen och experterna, även de lokala entreprenörerna Jonas Lindqvist och Åsa Gustafsson deltog.

IVA

IVA bildades 1919 och är Sveriges näst yngsta akademi. 1916 diskuterades i riksdagen behovet av ett statligt forskningsinstitut med fokus på bränsle- och kraftfrågor. Uppdraget breddades dock snabbt att omfatta all teknisk-vetenskaplig forskning och en 1919 hade Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien sitt första möte i lokalerna på Grev Turegatan i Stockholm. Läs mer om IVA:s verksamhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.