Prins Daniel och Kronprinsessan Mette-Marit av Norge deltog i EAT Stockholm Food Forum

Motiv: Prins Daniel och Kronprinsessan Mette-Marit av Norge vid konferensen EAT Stockholm Food Forum. Foto: Henrik Montgomery/TT

Motiv: Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och chef för Stockholm Resilience Centre, inleder konferensen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Måndagen den 26 maj deltog Prins Daniel och Kronprinsessan Mette-Marit av Norge vid EAT som anordnas av Stordalen Foundation och Stockholm Resilience Centre på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

EAT Stockholm Food Forumlänk till annan webbplats, som pågår i två dagar, handlar om kopplingen mellan mat, hälsa och hållbarhet. Forumet är en blandning av föreläsningar, paneldebatter och samtal mellan forskare, politiker och näringslivet.

Bland deltagarna märks Prins Charles som via länk talade om "The global food system: A sustainable future”, USA:s förre president Bill Clinton gav huvudanförandet och professor Hans Rosling som berättade om ”Diets, development and Global Health: Fact Based World View”.

Prins Daniel och Kronprinsessan Mette-Marit deltog sedan i ett samtal utifrån konsumentperspektivet på mat och hälsa.

Forumet går att följa via Twitter.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster