Prins Daniel i Solna och Stockholm med Prins Daniels Fellowship

Motiv: Prinsen och experterna Johan Skarborg, Sandro Catenacci, Lina Gebäck och Martin Lorentzon berättar för elever vid Solna gymnasium om sina erfarenheter av entreprenörskap. Foto: David Sica/Stella Pictures

Motiv: Prins Daniel på Solna gymnasium för att inspirera unga människor till entreprenörskap. Foto: David Sica/Stella Pictures

Torsdagen den 25 september besökte Prins Daniels Fellowship Solna gymnasium och Stockholms universitet för att inspirera unga människor till entreprenörskap. Prins Daniel berättade om projektet tillsammans med Martin Lorentzon, Spotify, Lina Gebäck, Linas matkasse, Sandro Catenacci, Nobis Operakällaren, och Johan Skarborg, Academic Work.

Dagen inleddes på Solna gymnasium med en aulaföreläsning där Prins Daniel och projektets experter talade om erfarenheter av entreprenörskap.

Expertrådets representanter denna gång var Martin Lorentzon, grundare av musiktjänsten Spotify, Lina Gebäck, grundare av Linas matkasse, Sandro Catenacci, entreprenör inom hotell- och restaurangnäringen som idag äger Nobis Operakällaren, och Johan Skarborg, grundare av bemanningsföretaget  Academic Work.

Efter föreläsningen bjöds eleverna in till rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och experterna.

Eleverna, experterna och Prinsen möttes efter aulaföreläsningen i mindre grupper för delge erfarenheter och samtala kring olika frågeställningar. Foto: David Sica/Stella Pictures

Eleverna, experterna och Prinsen möttes efter aulaföreläsningen i mindre grupper för delge erfarenheter och samtala kring olika frågeställningar. Foto: David Sica/Stella Pictures

Under eftermiddagen hölls en aulaföreläsning kring entreprenörskap för studenter på Stockholms universitet och därefter var det rundabordssamtal med Prins Daniel och experterna.

Besöket på universitetet sammanföll med Stockholms universitets Starta eget-dag, som vill inspirerar studenter som har en affärsidé eller funderar på att starta eget företag. 

Prins Daniels Fellowship gästar årets Starta eget-dag på Stockholms universitet. Foto: Kungahuset.se

Prins Daniels Fellowship gästar årets Starta eget-dag på Stockholms universitet. Foto: Kungahuset.se

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA).  Länk till annan webbplats.Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer. Läs mer om Prins Daniels Fellowship.  Länk till annan webbplats.