Prins Daniel i Luleå med Prins Daniels Fellowship

Motiv: Under eftermiddagen var Prins Daniel, Mai-Li Hammargren, Karl-Johan Persson, Johan Skarborg och Henrik Blycker på Luleå tekniska universitet för att tala om erfarenheter av entreprenörskap. Foto: Kungahuset.se

Måndagen den 24 mars besökte Prins Daniel, tillsammans med IVA, Luleå gymnasieskola och Luleå tekniska universitet för att berätta om projektet Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram.

Dagen började på Luleå gymnasieskola med en aulaföreläsning där Prins Daniel och fyra av projektets experter talade om erfarenheter av entreprenörskap.

Representanterna ur expertrådet som var med i Luleå var Mai-Li Hammargren, Mutewatch AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Karl-Johan Persson, koncernchef för H&M Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Johan Skarborg, grundare av och vd för Academic Work Öppnas i nytt fönster. och Henrik Blycker, Oxeon AB.

Efter föreläsningen bjöds eleverna in till rundabordssamtal med Prinsen och experterna.

Under eftermiddagen hölls en aulaföreläsning för studenter på Luleå tekniska universitet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Prins Daniel berättade om projektet Prins Daniels Fellowship och talade tillsammans med experterna kring entreprenörskap.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA).  Länk till annan webbplats.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer. Läs mer om Prins Daniels Fellowship.  Länk till annan webbplats.