Prins Daniel delade ut pris till Entrepreneur of the Year – se Prinsens tal här

Motiv: Prins Daniel och Erik Arpi, Entrepreneur of the Year. Foto: Jonas Borg

Motiv: ”Jag tror att, drömmar, mod och vilja är några av de saker ni entreprenörer som sitter här ikväll har gemensamt”, sa Prins Daniel i sitt tal till entreprenörerna som samlats i Stockholms stadshus. Foto: Jonas Borg

Torsdagen den 30 januari delade Prins Daniel ut pris till Entrepreneur of the Year vid en gala i Stadshuset i Stockholm.

Prins Daniel delar ut pris till Entrepreneur of the Year from Kungahuset on Vimeo.

Årets Entrepreneur of the Year gick till Erik Arpi från Aktiebolaget Pictura.

Ur juryns motivering: "Visionen var att erövra världen – och vår vinnare har nått långt. Entreprenörens företag verkar i tolv länder och har en exportandel på närmare 75 procent."

Prins Daniel höll tal under ceremonin i stadshuset och sa bland annat: "Jag drömmer om att entreprenörskap ska bli nästa stora folkrörelse och att vi tillsammans skapar en kultur, där "våga är att lyckas".  Att få tillbringa kvällen med er entreprenörer – samhällsbyggare – är för mig en sann glädje! 

Jag har stor respekt för er. Jag vet hur hårt ni sliter för att utveckla era bolag och för att nå era mål, samtidigt som ni bygger vårt gemensamma Sverige starkare."

Läs Prinsens tal i sin helhet.

Om Entrepreneur of the Year

EY, tidigare Ernst & Young" startade EY Entrepreneur of the Year i USA redan 1986. Utmärkelsen delades ut första gången i Sverige 1995 under namnet Årets Entreprenör. Sedan 2001 heter utmärkelsen EY Entrepreneur of the Year och delas ut regionalt, nationellt och internationellt.