Prins Daniel besökte Samhalls verksamhet i Hägersten

Torsdagen den 5 juni besökte Prins Daniel Samhalls kundföretag Grönsakshallen Sorunda som ligger i Hägersten söder om Stockholm.

Prinsen möttes av Grönsakshallens direktör Christer Läckgren och verksamhetschef Nina Westerlind. Under besöket träffade Prinsen medarbetare och fick ta del av Samhalls samarbete med företaget.

Grönsakshallenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster grundades 1985 av handlaren Gunnar Netz och förser idag restauranger, hotell, kursgårdar och storkök med frukt, grönsaker samt vissa utvalda delikatesser. Företaget har 140 anställda, 800 kunder och egen import.

Det var i november förra året när Prins Daniel deltog i Samhalls gala Visa vägen på Rival i Stockholm som Prinsen blev inbjuden att besöka Samhalls verksamhet, bland annat Grönsakshallen Sorunda i Hägersten.

Om Samhall

Samhalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har verksamhet på ca 200 orter med anställda i så gott som alla kommuner. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen cirka sju miljarder kronor. Samhalls huvuduppgift är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning. Samhall delar årligen ut Visa vägen-priset till den arbetsgivare och den eldsjäl som visar vägen och hjälper till att bryta utanförskapet.