Prins Carl Philip vid testdag för pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal

Motiv: Prins Carl Philip tillsammans med testdeltagarna. Foto: David Sica/Stella Pictures

Tisdagen den 14 oktober deltog Prins Carl Philip i testdagen på Gelleråsen i Karlskoga, en dag för vinnarna i Prins Carl Philips Racing Pokal.

Det var i mitten av augusti som den andra upplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. avgjordes på Lidköpings motorstadion. 83 unga kartingtalanger tävlade och de tre främsta förarna i varje klass fick som pris att testa banracing på Gelleråsen. Pristagarna är mellan 11 och 25 år och kommer från hela landet.

Under dagen på Gelleråsen berättade Prinsen om banracing och motorstadion de skulle åka på. Därefter fick pristagarna åka med Prinsen runt banan.

Prins Carl Philips Racing Pokal

Priset som instiftades 2013 syftar till att hjälpa unga kartingtalanger att ta sig vidare inom sporten. I Prins Carl Philips Racing Pokal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tävlar man inte bara om ett eftertraktat förstapris i klasserna J60, KZ2 och KF Junior. De tre främsta förarna i varje klass får också prova på att köra formel- och banracingbilar.