Prins Carl Philip vid Årets Kock

Motiv: Prinsen delade ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld till Filip Fastén, Årets Kock 2014. Foto: Henrik Montgomery/TT

Motiv: Prinsen deltog i jurygrupp 2 som bedömde den moderna rätten. Den bestod av skrei och pilgrimsmusslor. Foto: Kungahuset.se

Fredagen den 7 februari deltog Prins Carl Philip i juryarbetet vid tävlingen Årets Kock och delade sedan ut pris till vinnaren av Årets Kock 2014, Filip Fastén.

De tävlande kockarna lagade först helstekt svensk anka med apelsinsås som trancherades framför domarna. Som rätt nummer två tillagades en modern rätt på huvudråvaran skrei och pilgrimsmusslor. Prinsen deltog i jurygrupp 2 som bedömde den moderna rätten.

Prinsen delade därefter ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i silver till Martin Brag samt i guld till vinnare Filip Fastén.

Om Årets kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld och erövrar titeln Årets Kock.

Tävlingen startade 1983 och arrangeras av svenska mejeriföretag i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.

Läs mer om Årets Kocklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster