Kungen vid WWF:s årsmöte

Motiv: I samband med WWF:s årsmöte invigde Kungen Hemmesta sjöäng, en våtmark och rekreationsområde för fågel, fisk och människa. Syftet med sjöängsprojektet är att restaurera våtmarken och skapa ett fint friluftsområde. Foto: Janerik Henriksson/TT

Motiv: Förra året sågs totalt 122 fågelarter vid Hemmesta sjöäng. Foto: Janerik Henriksson/TT

Måndagen den 26 maj deltog Kungen i Världsnaturfonden WWF:s årsmöte som hölls på Malma Gård på Värmdö. I samband med årsmötet invigde Kungen den nya våtmarken Hemmesta sjöäng.

Kungen möttes vid Malma Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. av Anders och Maria Wågberg som förvaltar gården, WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén och styrelseordförande Axel Wenblad.

Därefter hälsade Kungen välkommen till årsmötet. Kungen är hedersordförande i WWF:s förtroenderåd.

Efter lunchen begav sig Kungen och årsmötesdeltagarna med buss till Hemmesta sjöäng Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och under resan berättade Tom Arnbom om sjöängsprojektet.

Under 2012 startade projektet på Värmdö som lett till att en ny våtmark har skapats inom Stockholms län. Platsen har blivit en riktig pärla för fiskar, fåglar och människor. I vår har hundra gäddor och tusentals abborrar lekt där och fler än hundra fågelarter har observerats.

Vid Hemmesta sjöäng invigde Kungen den nya våtmarken.

Läs mer om WWF Länk till annan webbplats.