Kungen delade ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet till Glada Hudikgymnasiet

Motiv: Kungen tillsammans med skolans två grundare, Anita Westerberg, vd, som håller i diplomet, och Lena Lingman, rektor på Glada Hudikgymnasiet. Foto: Richard Schreiner

Torsdagen den 3 april överlämnade Kungen Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2013 ut till Glada Hudikgymnasiet i Hudiksvall.

För 21:a året i rad delas Utmärkelsen Svensk Kvalitet ut till goda föredömen för organisationer som arbetar med systematiskt kvalitetsarbete. Glada Hudikgymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Hudiksvall är en av mottagarna av 2013 års utmärkelse.

Ur domarkommitténs motivering: ”Det engagerade ledarskapet, byggt på ett öppet klimat och berömmande kultur, skapar goda förutsättningar för allas delaktighet. (…) Värderingarna och kulturen genomsyrar hela verksamheten från ledning till elev. Verksamheten är i hög grad processorienterad och det finns ett strukturerat, systematiskt och integrerat arbetssätt för att ständigt utveckla och förbättra verksamheten. Att lära från andra organisationer är en naturlig del av arbetssättet."

Kungen överlämnar utmärkelsen till HSB Östergötland i Linköping, 2013 års andra mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet, torsdagen den 10 april.

Utmärkelsen Svensk Kvalitet

Institutet för Kvalitetsutveckling (SIQ) delar sedan 1992 årligen ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på kvalitetsutveckling i Sverige.

Läs mer om utmärkelsen Svensk Kvalitet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.