Kungen delade ut diplom för Ungt ledarskap

Motiv: Kungen delar ut diplom till unga ledare som gått kursen Värdebaserat ledarskap. Foto: Kungahuset.se

Torsdagen den 8 maj delade Kungen ut diplom till 114 unga ledare som gått kursen Värdebaserat ledarskap. Kursen arrangeras av Scouterna och Scouternas folkhögskola i samarbete med näringslivet och andra ideella ungdomsorganisationer.

Under förmiddagen i Bernadottebiblioteket fick unga ledare från Sverige, Finland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen som gått kursen Värdebaserat ledarskap diplom ur Kungens hand.

Efteråt höll Kungen tal och sa bland annat: ”Det är roligt att få dela ut diplom till er som valt att genomgå ledarskapsutbildningen. Att föra över era värderingar är det viktigaste ni kan göra i ert ledarskap och det syns på er att ni vill förmedla av ert humankapital. Lycka till i framtiden.”

I eftermiddag hålls seminariet Ungt Ledarskap. Kungen delar då ut stipendiet Kompassrosen till tre unga ledare som har visat på mod, omtanke och handlingskraft utöver det vanliga och som är goda förebilder för andra.

Värdebaserat ledarskap

Utbildningen vänder sig till unga ledare mellan 20 och 25 år som har ett ledaruppdrag inom ideell sektor och som vill utvecklas och utmanas i sitt ledarskap. Det centrala temat i utbildningen är värdebaserat ledarskap med innebörden att man som ledare är medveten om sina värderingar och agerar i enlighet med dem.

I utbildningen ingår ett mentorprogram där en deltagare och en mentor från näringslivet eller offentlig sektor möts och lär av varandra.

Utbildningen arrangeras av Scouterna och Scouternas folkhögskola i samarbete med näringslivet och andra ideella ungdomsorganisationer, till exempel Fryshuset och Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, med stöd av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..