Kronprinsessparet besökte Läxhjälpen

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Kronprinsessparet tillsammans med eleven Modou Bojang, tidigare eleven Diana Mamendi samt läxhjälparna Emil Godonou och Amy Axelson. Foto: Kungahuset.se
Torsdagen den 16 januari besökte Kronprinsessan och Prins Daniel Stiftelsen Läxhjälpen. Sedan 2013 stödjer Kronprinsessparets Stiftelse Läxhjälpens verksamhet.
Stiftelsen Läxhjälpen är en privat icke-vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Eleverna som får läxhjälp går i årskurs 8 och 9, och ligger långt ifrån eller på gränsen till att inte komma vidare till gymnasiet. Unga, arvoderade högskolestudenter hjälper eleverna med läxor och är samtidigt en positiv förebild och mentor.
Kronprinsessparet hör Emil Godonou berätta om arbetet som läxhjälpare. Foto: Kungahuset.se

Kronprinsessparet hör Emil Godonou berätta om arbetet som läxhjälpare. Foto: Kungahuset.se

Under förmiddagen presenterades verksamheten av stiftelsens grundare Harald Ullman och Maria Arneng, som driver Läxhjälpen. Läxhjälpen startade 2007 och i dag arbetar närmre 130 läxhjälpare med elever vid skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Södertälje. Läxhjälparna är timanställda och arbetar 6 timmar i veckan med ansvar för 5 elever var som de följer under läsåret.

Kronprinsessparet fick också höra Emil Godonou, som studerar farkostteknik på KTH, berätta om sitt arbete som läxhjälpare. Hans före detta elev Diana Mamendi sa att Läxhjälpen bland annat hjälpt henne att nå målet att komma in på ekonomiprogrammet på Östra Real.

Modou Bojang, som går i årskurs 8, talade om den frustration han kände över sina dåliga skolresultat och den glädje han känner över att nu äntligen lyckats vända dem. Det var i höstas som Modou och läxhjälpare Amy Axelson, som studerar till socionom vid Stockholms universitet, började träffas två gånger i veckan i Läxhjälpens regi.

Läs mer om Stiftelsen Läxhjälpen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kronprinsessparets Stiftelse


Med anledning av Kronprinsessparets bröllop 2010 bildade Kronprinsessan och Prins Daniel en stiftelse. Stiftelsen ska främja barn och ungdomar i Sverige med syfte att motverka utanförskap och främja god hälsa.

Läs mer om Kronprinsessparets Stiftelse här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.