Drottningen tilldelades Der Friedenstein-priset

Motiv: Drottningen tar emot priset ”Der Friedenstein” av delstaten Thüringens regeringschef Christine Lieberknecht, beskyddare av stiftelsen Gotha. Foto: Jens Meyer/ AP Photo

Måndagen den 7 april tog Drottningen emot priset Der Friedenstein för sitt arbete med World Childhood Foundation. Priset delades ut vid en ceremoni på Schloss Friedenstein i Gotha, Tyskland

I tacktalet lyfte Drottningen fram FN:s konvention om barnets rättigheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som det viktigaste verktyget i arbetet för att hjälpa det stora antal barn som far illa i världen. Drottningen talade även om Childhoods arbete och nämnde också det forum, Global Child Forum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som äger rum nu på fredag då 300 personer kommer till Kungliga slottet för att diskutera barns rättigheter.

Läs Drottningens tal i sin helhet. (Talet är på tyska)

Childhood

Drottningen är World Childhood Foundations Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. grundare och hedersordförande. Childhoods arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter och är religiöst och politiskt oberoende. Childhood har kontor i Sverige, Brasilien, Tyskland och USA och ger stöd till ungefär 100 projekt i 17 länder.

Der Friedenstein

Priset Der Friedenstein delas ut sedan 1997 av Kulturfonden Gotha. Priset belönar personer som arbetar för fred och medmänsklighet. Priset delas ut vid en ceremoni i Gotha, beläget i den tyska delstaten Thüringen.