Drottningen i Dubai

Onsdagen den 12 november 2014 ledde Drottningen ett informellt seminarium om barn och barns rättigheter i svenska residenset i Abu Dhabi. 

Medverkade i seminariet gjorde representanter från civila samhället, förvaltnings- och näringslivet. Senare under dagen besökte Drottningen Dubai Foundation for Women and Children. DFWAC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. grundades 2007 som det första centret i Förenade Arabemiraten för kvinnor och barn som utsatts för våld eller trafficking.  

På kvällen gav ambassadören en mottagning i Dubai med anledning av drottningens besök. Representanter för emiratiskt och svenskt näringsliv, statsförvaltning och det civila samhället deltog, däribland biståndsministern Sheikha Lubna Al Qassimi. Åsa Jinder och Jonas Otter spelade svensk folkmusik för gästerna.

Drottningen befinner sig i Förenade Arabemiraten för att medverka i Global Child Forum den 13 november i Dubai. Kungaparet startade Global Child Forum 2009. Forumet syftar till att stimulera dialog och ledarskap och förbättring av barns rättigheter i linje med barnkonventionen. För första gången hålls detta forum utanför Sveriges gränser och har ett regional fokus. Mötet sammanfaller med 25 års-firandet av FN:s barnkonvention.

Läs mer om Global Child Forum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.