Drottningen delade ut diplom till vinnarna av Majblommans insamlingstävling

Motiv: Drottningen tillsammans med eleverna från Johannebergsskolan i Göteborg som vann Majblommans insamlingstävling. Foto: Kungahuset.se

Motiv: Kahin Kafashian tar emot diplom av Drottningen. Foto: Kungahuset.se

Motiv: Daniella Gebremeskel tar emot diplom av Drottningen. Foto: Kungahuset.se

Motiv: Drottningen tillsammans med ”Årets forskare”: Anna Gradin Franzén, Veronica Lundberg, Fabian Lenhard och Åsa Strinnholm. Foto: Kungahuset.se

Torsdagen den 4 september kom 30 elever från Johannebergsskolan i Göteborg till Kungliga slottet för att ta emot diplom av Drottningen.

Eleverna från Johannebergsskolan i Göteborg vann Majblommans insamlingstävling. De lyckades samla in hela 166.300 kr.

Majblomman har funnits sedan 1907 och är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Insamlingen pågår under två veckor, därefter hjälper Majblomman barn på flera sätt under hela året för att lindra effekten av barnfattigdom och ekonomisk utsatthet. Det sker genom direkta bidrag till enskilda barn, extra tillskott till skolor och föreningar, opinionsbildning, folkbildning, forskning och sommarverksamhet.

Drottningen delade även ut diplom till Årets Majblommeförening, Årets Blommande företag och Årets forskare.

Årets Majblommeförening

Årets förening 2014 är Uppsala som bildades redan 1908 som en av de första i landet. I år ökade man sin insamling med 280.000 kronor till 864.000 kr.

Årets Blommande företag

Laholms Sparbank har för tredje gången utmanat barnen i kommunen genom att skänka samma summa som barnen klarar av att samla in. Denna inspiration och uppmuntran till barnens arbete har starkt bidragit till att föra upp Laholm på topplistan över de mest generösa Majblommekommunerna i landet.

Årets forskare

De pengar som samlas in vid försäljningen av Majblomman går också till forskning där barns välbefinnande står i fokus. Forskarna Veronica Lundberg, Anna Gradin Franzén, Fabian Lenhard, Åsa Strinnholm och fick diplom och presenterade sina projekt för Drottningen och barnen från Johannebergsskolan.

Läs mer om Majblomman här. Länk till annan webbplats.