Prins Daniel vid Sjukvårdens och akademins ledarskapsdag

Motiv: Prins Daniel tillsammans med Boel Andersson Gäre som fick utmärkelsen ”Årets ledarskapsfrämjare” och Patrick Vigren, som utsågs till ”Framtidens ledare”. Foto: Kungahuset.se
Torsdagen den 21 november närvarade Prins Daniel vid Sjukvårdens och akademins ledarskapsdag på Nobel Forum vid Karolinska Institutet i Solna.
Prinsen delade ut pris till Årets ledarskapsfrämjare samt Framtidens ledare.

I år gick priset Årets ledarskapsfrämjare till Boel Andersson Gäre, professor vid Hälsohögskolan i Jönköping samt chef för Futurum.
Hon fick priset "för sitt uthålliga och hängivna engagemang för att utveckla ledarskapet i sjukvården och ge chefer verktyg för att förbättra och förnya verksamheten i vardagen, bland annat genom initiativet att skapa ett masterprogram i kvalitetsförbättring och ledarskap i hälsa, vård och omsorg."

Priset Framtidens ledare gick till Patrick Vigren, verksamhetschef vid neurologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping.
Ur juryns motivering: "En ledare med förmåga att både arbeta med visioner och med den dagliga verksamhetens problem, och som ser sitt uppdrag i sjukvården i en bredare kontext än den egan klinikens väggar. En värdig företrädare för nästa generations ledare i sjukvården."

Läs mer om Sjukvårdens ledarskapsakademi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.