Prins Daniel i Göteborg med Prins Daniels Fellowship

Föregående 1 2 Nästa
Motiv: Prins Daniel med Martin Lorentzon, Spotify, och Lina Gebäck, Linas Matkasse, under besöket på Chalmers tekniska högskola. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Måndagen den 18 november besökte Prins Daniel, tillsammans med IVA, Polhemsgymnasiet och Chalmers tekniska högskola i Göteborg för att berätta om Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram.
Dagen började på Polhemsgymnasiet med en aulaföreläsning för elever som går ekonomi- och teknikprogrammet. Prins Daniel och fyra av projektets experter Alessandro Catenacci, vd Nobis AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Martin Lorentzon, en av Spotify Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.-grundarna, Lina Gebäck, grundare Linas Matkasse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och David Kristensson, vd och grundare Northern Offshore Services AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., talade om erfarenheter av entreprenörskap.

Därefter berättade John Cederquist, regionchef för Ung Företagsamhet Göteborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., om hur de hjälper unga människor att prova på företagsamhet.

Efter föreläsningen bjöds eleverna in till rundabordssamtal med Prinsen och experterna.

Under eftermiddagen hölls en aulaföreläsning för studenter på Chalmers tekniska högskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Prins Daniel informerade om projektet Prins Daniels Fellowship och talade tillsammans med experterna kring entreprenörskap.

Därefter berättade Sara West om Wavetube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en uppfinning som utvinner energi från havsvågor. Hon började prova idén i ett badkar och nu har test genomförts i vattnet utanför Danmark. Målet är att ha en fungerande prototyp till havs inom två år.

Sedan berättade Mats Lundqvist från Chalmers Entreprenörskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om hur man kan få hjälp som entreprenör.

Om Prins Daniels Fellowship


Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.