Kungen besökte Brasilien med Royal Technology Mission

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Kungens resa i Brasilien tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) avslutades på torsdagen med seminariet " Rio de Janeiro - ett center för kreativa industrier i Brasilien" hos FIRJAN Rio State Industry Association. Foto: Antonio Batalha
Söndagen den 10 november till och med torsdagen den 14 november deltog Kungen i den 21:a Royal Technology Mission (RTM) tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Denna gång gick resan till Brasilien.

Söndagen den 10 november – São Paulo


Under söndagen besökte Kungen tillsammans med delegaterna från Royal Technology Mission bland annat Cantareiraparken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som är en del av regnskogen intill São Paulo, och delstatsuniversitetet (UNESP).

Under kvällen hölls en middag där Sveriges ambassadör i Brasilia Magnus Robach talade om Brasilien utifrån ett svenskt perspektiv.

Mådagen den 11 november – São Paulo


Under måndagen besökte Kungen bland annat Embraer - Empresa Brasileira de Aeronáutica S.A, en flygplanstillverkare med huvudkontor i São Paulo. Företaget är ett av Brasiliens största exportföretag.
Kungen under måndagens besök hos Fibria, en av Brasiliens största massaföretag och som arbetar med hållbar skogsutveckling. Foto: IVA

Kungen under måndagens besök hos Fibria, en av Brasiliens största massaföretag och som arbetar med hållbar skogsutveckling. Foto: IVA

På kvällen förrättade Kungen invigningen av Nobelmuseets utställning The Nobel Prize: Ideas Changing the World Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Federação das Indústria do Estado de São Paolo.

Kungen öppnade utställningen med ett tal och framhöll bland annat idéers förmåga att förändra världen, något vi påminns om varje år i december.
Läs Kungens tal här.

Tisdagen den 12 november – Curitiba


Under tisdagen besökte RTM Volvokoncernens dotterbolag Volvo do Brazil  i Curitiba. Volvo Latinamerikas vd Roger Alm presenterade företaget och Kungen fick bland annat se fabriken.
 Kungen blev guidad genom volvofabriken i Curitiba. Foto: Kungahuset.se

Kungen blev guidad genom volvofabriken i Curitiba. Foto: Kungahuset.se

Under eftermiddagen hade Kungen bland annat ett möte med borgmästaren i Curitiba och fick därefter se Oscar Niemeyer-museet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Onsdagen den 13 november – Rio de Janeiro


Under onsdagsförmiddagen besökte Kungen och delegaterna i RTM forskningsinstitutet för metrologi, standardisering och industriell kvalitet, INMETRO.
Kungen i INMETROs laboratorier. Foto: Kungahuset.se

Kungen i INMETROs laboratorier. Foto: Kungahuset.se

Eftermiddagen innebar bland annat ett besök i katedralen Metropolitana de São Sebastião Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och därefter hade Kungen ett möte med Brasiliens statliga utvecklingsbank BNDES. Senare under dagen träffade Kungen representanter för den olympiska kommittén och kommunala företag som arbetar med OS i Rio de Janeiro 2016.

Torsdag 14 november – Rio de Janeiro


Morgonen inleddes hos Petrobras forskningscentrum (CENPES) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och därefter fick Kungen se Technology Center på University i Rio de Janeiro (UFRJ).
Kungen vid besöket på Petrobras. Foto: Kungahuset.se

Kungen vid besöket på Petrobras. Foto: Kungahuset.se

Under lunchen deltog Kungen vid ett seminarium hos FIRJAN Rio State Industry Association. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Seminariets rubrik var Rio de Janeiro - ett center för kreativa industrier i Brasilien.
 Kungen under seminariet hos FIRJAN Rio State Industry Association.  Foto: Antonio Batalha

Kungen under seminariet hos FIRJAN Rio State Industry Association. Foto: Antonio Batalha

Royal Technology Missions (RTM)


På Kungens initiativ har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sedan 1984 arrangerat så kallade Royal Technology Missions (RTM) runtom i världen.

RTM är en delegationsresa för svenska företagsledare, myndighets- och högskolerepresentanter. Syftet med resorna är främst att skapa nya kontakter som kan leda till utökat idé- och affärsutbyte. Kungen deltar på dessa delegationsresor. Årets resa är den 21:a och går till Brasilien.