Kronprinsessan i möte med internationella paralympiska kommittén

Motiv: Kronprinsessan och Prinsessan Margriet av Nederländerna, hedersledamöter av den internationella paralympiska kommittén, vid sammanträdet i Belgien. Foto: Belga/Stellapictures
Tisdagen den 8 oktober deltog Kronprinsessan vid ett sammanträde tillsammans med andra hedersledamöter av den internationella paralympiska kommittén (IPC). Prinsessan Astrid av Belgien stod värd för mötet som hölls i Palais Royal, Belgien.
Under mötet informerades ledamöterna om de senaste två årens utveckling av IPC och om kommitténs aktiviteter under Paralympics i London 2012. Medlemmarna fick även höra om IPCs vision kring Paralympics i Sotji 2014 och Rio 2016.

Internationella paralympiska kommitténs (IPC) hedersledamöter som möttes i Belgien var Kronprinsessan, Prinsessan Astrid av Belgien, Prinsessan Margriet av Nederländerna, Storhertiginnan Maria Teresa av Luxemburg, Hassan Ali Bin Ali, Paralympiska ambassadör från Qatar och operasångerska Maria Guleghina.

Syftet med IPCs hedersledamöter är att ge ledare i samhället en möjlighet att stödja den paralympiska rörelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och att på så sätt bibehålla frågan om idrott för personer med olika grader av funktionsnedsättningar på agendan i det globala samhället