Kronprinsessan besökte Varberg

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessan vid besöket på Varberg Energis nya värmeverk. Foto:Björn Larsson Rosvall/TT
Fredagen den 29 november var Kronprinsessan i Varberg för att besöka Varberg Energis nya värmeverk, Campus Varberg och Alexandersoninstitutet.
Besöket inleddes på Varberg Energis nya värmeverk. Kronprinsessan fick information om deras satsning på hållbar fjärrvärme genom förnybar energi. Biobränsleanläggningen består bland annat av ett värmeverk för flis.

Kronprinsessan fick en visning av värmeverket och besöket avslutades med att Kronprinsessan invigde Varberg Energis nya värmeverk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom att tippa en skopa flis.

Landshövding Lars-Erik Lövdén stod värd för lunchen som hölls på Varbergs stadshotell. Under lunchen presenterade verksamhetsledare Magnus Falk företaget Energi- och Miljöcentrum (EMC) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är ett företagsnätverk som bygger kunskap och driver projekt med energi- och miljöfokus tillsammans med näringslivet och andra regionala aktörer.

Efter lunchen besökte Kronprinsessan Campus Varberg och Alexandersoninstitutet. Kronprinsessan fick information om de yrkeshögskoleutbildningar som Campus Varberg erbjuder, bland annat energiteknik med specialisering på vindkraft, samt om Alexandersoninstitutets arbete med att bygga förutsättningar för att få igång de tillväxtprocesser som regionen efterfrågar.

Studenten Louise Fernholm berättar om varför hon valt att studera vid Campus Varberg. Foto: Kungahuset.se

Studenten Louise Fernholm berättar om varför hon valt att studera vid Campus Varberg. Foto: Kungahuset.se

Campus Varberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.är en av Sveriges ledande aktörer för yrkesinriktad utbildning. Alexandersoninstitutet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.arbetar med att skapa nätverk för företagsutveckling, som till exempel Creative Destination Halland (CRED) och Energi- och Miljöcentrum (EMC).