Drottningens 70-årsdag

Motiv: Foto: Jens Rötzsch/Childhood
Drottningens 70-årsdag måndagen den 23 december uppmärksammas på flera sätt.
Födelsedagsveckan inleds onsdagen den 18 december med en mottagning på Kungliga slottet för det officiella Sverige.

Den 19 december firas Drottningen med en föreställning på Oscarsteatern i Stockholm. I samband med hyllningsföreställningen kommer en ny stiftelse, H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About the Children, att överlämnas till Drottningen. Föreställningen sänds i Sveriges Television den 23 december. Läs mer om föreställningen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För de som önskar framföra sina hälsningar till Drottningen finns gratulationslistor framlagda på Kungliga slottet torsdagen den 19 december och fredagen den 20 december, mellan kl 10.00-13.00. Skrivningarna sker i Spegelsalongen som nås via ingången till Västra valvet vid Yttre borggården.

Den 23 december firar Drottningen sin födelsedag privat med familjen på Drottningholms slott.

De som önskar skicka gratulationer till Drottningen kan göra det via e-post Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via post på adressen nedan:

H.M. Drottningen
H.M. Drottningens hovstat
107 70 Stockholm

De som önskar uppvakta Drottningen på födelsedagen ombeds att ha stiftelsen H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About the Children i tankarna. Läs mer om stiftelsen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På tjänster som Twitter och Instagram används så kallade hashtaggar, #, för att underlätta konversationer i ett visst ämne. För Drottningens 70-årsdag  föreslås "#Drottningen70".