Drottningen invigde konferens om barnkultur

Motiv: Drottningen med barn från Kulturskolan i Bredäng. Foto: Robert Eklund/ Stellapictures
Tisdagen den 8 oktober deltog Drottningen vid invigningen av Explore!, en internationell konferens om barnkultur, som ägde rum på Tekniska museet i Stockholm.
Öppningsanföranden hölls av HandsOn Internationals ordförande Annemies Broekgaarden samt generaldirektören för Riksutställningar, Staffan Forssell.

Därefter framträdde barn från Kulturskolan i Bredäng med ett musik- och dansuppträdande under temat Världens Musik och Dans.

Efter kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths tal öppnade Drottningen konferensen.

I invigningstalet framhöll Drottningen bland annat att kultur och konst är viktigt för barn och ger dem förutsättningar att förstå världen av idag, liksom historien och framtiden. Drottningen lyfte också fram barns rättigheter till bland annat lek och fritid anpassad till barnets ålder samt rätten att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet. Drottningen uttryckte också en personlig övertygelse, som mor och mormor, att det bästa man kan ge barn är verktyg att utforska världen och därmed hålla nyfikenheten ständigt levande.

Läs Drottningens tal här.

Explore! pågår i Stockholm mellan den 7 och 11 oktober. Konferensen samlar yrkesverksamma på museer och science centers runt om i världen för att utforska det senaste inom kreativt lärande, ny teknik och utställningar för barn.

Läs mer om Explore! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.