Drottningen besöker Childhood i Brasilien

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Drottningen vid Justice Tribunal of the State of Sao Paulo. Foto: Kungahuset.se
Torsdagen den 7 november inleddes Drottningens besök hos World Childhood Foundation i Brasilien.
Under torsdagen deltog Drottningen bland annat vid ett möte med Childhood Brasiliens styrelse i São Paulo. 

Rosana Camargo de Arruda Botelho, Childhood Brasiliens styrelseordförande stod värd för mötet. Under mötet presenterades Childhood Brasilens verksamhet och resultat. Speciellt inbjudna att tala var Jacques Marcovitch, professor i strategi och internationell politik på São Paulo Universitet, och Beatriz Johannpeter, styrelseordförande i GIFE:s styrelse.

Jacques Marcovitch talade kring utmaningar i skapandet av en bättre framtid och gav en överblick av social utveckling i både Brasilien och resten av världen, samt talade om vilken roll civilsamhället har i skapandet av en bättre framtid.

Beatriz Johannpeter berättade om sociala investeringar i den privata sektorn, och presenterade hur detta kan se ut i en brasiliansk kontext.

Därefter besökte Drottningen och barn- och äldreminister Maria Larsson Santa Fé Project i São Paulo, ett hem för unga våldsoffer.

Fredagen den 8 november deltog Drottningen vid en lunchmöte med World Childhood Foundation på Participações Morro Vermelho's kontor med business community och representanter för Sustainability Center of Getúlio Vargas Foundation University — project for the prevention of Sexual Exploitation in Big Constructions.

Under eftermiddagen medverkade Drottningen och barn- och äldreminister Maria Larsson vid en ceremoni vid domstolen i São Paulo där en överenskommelse med Childhood undertecknades.

Kvällen avslutades med en middag med Childhoods styrelse.

Måndagen den 11 november deltog Drottningen vid Childhood Brasiliens styrelsemöte.

Drottningen är World Childhood Foundations Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. grundare och hedersordförande.