Upptäck Ulriksdal! Flera besöksmål och fri entré för barn

Motiv: Läs om Ulriksdals många sevärdheter på den nya portalen om Ulriksdal som utflyktsmål.
Gör en utflykt till Ulriksdal och slottet som man kalla Sveriges modernaste 1600-talsslott. Utforska slottet i din egen takt, ta med barn och barnbarn på familjevisning och besök kafét i slottsparken.

Utforska slottet i egen takt


Slottet är öppet för allmänheten under sommarmånaderna och här vandrar du genom rum och salar som tar dig på en resa i kunglig inredningshistoria. Till höjdpunkterna hör vardagsrummet som inreddes av Carl Malmsten på 1920-talet åt kronprinsparet Gustaf (VI) Adolf och Louise. På slottet kan du köpa en guideboken om Ulriksdal som vägleder dig genom slottet, och som också blir ett minne att ta med hem. I entréavgiften ingår en guidad visning.

Barnens Ulriksdal


Ta med dig barn och barnbarn till Ulriksdal. Till slott och orangeri är det fri entré för barn och under slottets alla öppetdagar är det familjevisning kl. 13 (ingår i entréavgiften för vuxna). På slottsområdet finns aktivitetsboken 'Mitt Ulriksdal' att köpa för 40 kr, vilket är en kombinerad guide- och pysselbok för barn som på ett pedagogiskt sätt guidar barnen genom Ulriksdals historia.  På slottet finns en målarstuga och slottsparken passar utmärkt för "spring-i-benen".

Slottsparken med kafé


Ulriksdals slottspark visar liksom slottet spår efter olika stilideal. Här finns både barockens strikta ideal med alléer och symmetri, och den engelska romantiska stilen med promenadvägar genom otuktad natur. Med läget vid Edsvikens strand och Igelbäcken som porlar genom parken, bjuder parken på natursköna promenader och många platser för medhavd picknick. I parken finns även ett kafé med bakverk, glass och lättare luncher. På promenadavstånd finns dessutom två handelsträdgårdar med servering.  

Läs mer på den nya portalen om Ulriksdal som utflyktsmål