Prins Daniel vid Prins Daniels lopp och Idrottens dag i Hagaparken

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa
Motiv: Prins Daniel hejar fram deltagarna i Prins Daniels lopp vid första upplagan av Idrottens dag i Hagaparken. Foto: Robin Haldert/TT Nyhetsbyrån
Söndagen den 8 september besökte Prins Daniel Hagaparken för att vara med vid den första upplagan av Prins Daniels lopp och Idrottens dag.
Prins Daniels lopp och Idrottens dag är ett initiativ av Prins Daniel i sammarbete med Riksidrottsförbundet.
 
Syftet med Prins Daniels lopp och Idrottens dag är att locka fler unga till idrotten samt belysa vikten av barn- och ungdomars hälsa. En förhoppning med dagen var att aktivera barn som i dag inte idrottar och uppmuntra dem att engagera sig i idrottande och alla fördelar som det för med sig.

Prins Daniels lopp, som riktade sig till barn mellan 6-12 år, ägde rum för första gången i Hagaparken. För vuxna anordnades Hagaloppet där man kunde välja mellan att springa fem eller tio kilometer.

Över 30 idrotter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fanns på plats i Hagaparken och man kunde bland annat prova på idrotter såsom pingis, konståkning, ishockey, segling, baseball och casting.
 
Prins Daniels lopp och Idrottens dag arrangeras av Riksidrottsförbundet, Stockholms Idrottsförbund, Solna stad, Djurgårdsförvaltningen, Stockholm stad och Solna Idrottsföreningars Samarbetsorganisation.

Läs mer om Prins Daniels lopp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Idrottens dag i Hagaparken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.