Prins Daniel i Lund med Prins Daniels Fellowship

Föregående 1 2 Nästa
Motiv: Prins Daniel berättar om Prins Daniels Fellowship för elever vid Polhemskolan i Lund. Foto: Stig-Åke Jönsson/TT
Måndagen den 23 september besökte Prins Daniel Polhemskolan i Lund samt Lunds universitet för att tala om Prins Daniels Fellowship.
På Polhemskolan berättade Prins Daniel, tillsammans med Melker Andersson, som driver flertalet restauranger, Caroline Hjelte, CEO för Founder Enlarge, och Johan Skarborg, vd och grundare av Academic Work, om sina erfarenheter av entreprenörskap.

Besöket inleddes med ett seminarium på Polhemskolan och därefter bjöds elever till rundabordssamtal där de hade möjlighet tala kring entreprenörskap med Prins Daniel och experterna.

Prins Daniel och Melker Andersson i samtal med elever vid Polhemskolan. Foto: Stig-Åke Jönsson /TT

Prins Daniel och Melker Andersson i samtal med elever vid Polhemskolan. Foto: Stig-Åke Jönsson /TT

På eftermiddagen besöktes Lunds universitet för ytterligare ett seminarium där även Niklas Najafi vid Sleepcarrier berättade om sina erfarenheter av entreprenörskap.
Prinsen inleder seminariet vid Lunds universitet. Foto: Kungahuset.se

Prinsen inleder seminariet vid Lunds universitet. Foto: Kungahuset.se

Om Prins Daniels Fellowship


Prins Daniels Fellowship och entreprenörsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

I expertrådet ingår bland andra Daniel Ek, vd och grundare Spotify, Christina Stenbeck, ordförande Investment AB Kinnevik, Niklas Zennström, vd Atomico och grundare av bland annat Skype, Filippa Knutsson, grundare av Filippa K och Hans Vestberg, vd och koncernchef för Ericsson AB.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.