Prins Carl Philip invigde utställningen "1001 Inventions"

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Prins Carl Philip inviger utställningen "1001 Inventions - The Enduring Legacy of Muslim Civilization". Foto: Bertil Enevåg Ericson/Scanpix
Fredagen den 30 augusti invigde Prins Carl Philip utställningen "1001 Inventions - Discover the Muslim Heritage in Our World" på Värmlands museum i Karlstad.
Besöket inleddes med att Prinsen fick en visning av utställningen. Därefter förrättade Prinsen invigningen genom att vrida på ett hjul som satte igång två vattenhjul.

Utställningen, som är en vandringsutställning, visar på tiden mellan år 600 och 1600 och de upptäckter som då gjordes i den muslimska civilisationen.

Om utställningen


Utställningen består av 60 interaktiva stationer. Besökarna får möta män och kvinnor som många aldrig hört talas om, men vars upptäckter ligger till grund för flera av de produkter och den teknik som vi idag tar för givet.

Utställningen har haft över två och en halv miljpner besökare. Senast visades den på National Geographic Museum i Washington D.C., USA.

Läs mer om utställningen "1001 Inventions - Discover the Muslim Heritage in Our World" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Värmlands museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.