Kronprinsessan vid seminariet Hållbara Hav

Motiv: Kronprinsessan och Göran Lindstedt, vd Briggen Tre Kronor, på väg till seminariet ”Initiativet Hållbara Hav”, som verkar för en hållbar utveckling för Östersjön. Foto: Vilhelm Stokstad/ TT Nyhetsbyrån
Torsdagen den 5 september deltog Kronprinsessan vid seminariet Initiativet Hållbara Hav, på Kastellholmen i Stockholm.
Under förmiddagen belystes frågan kring kemikalier i havsmiljö, om hur den ökade användningen av läkemedel, kosmetika och andra kemikalier medför en allt större belastning för Östersjön.

Under eftermiddagens paneldiskussion lyftes frågor om olika intressenters bild av arbetet för Östersjöns bästa, med frågeställningar som: Finns en samordning för att nå ut till 85 miljoner människor? Vilka är de konkreta målen för ett hållbart hav – är de tillräckligt tydligt formulerade?

Seminariet, som hölls för tredje året i rad i Kolskjulet på Kastellholmen, arrangeras av Briggen Tre Kronor.

Initiativet Hållbara Hav Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlar intressenter från forskarvärlden, näringslivet, det offentliga och intresseorganisationer i syftet att rädda Östersjön. Briggen Tre Kronor har en viktig roll genom att ta initiativ för att öka samarbetet mellan olika aktörer, tillföra tvärvetenskapliga krafter och påverka beslutsfattare.

Läs mer om Briggen Tre Kronor Länk till annan webbplats.