Kronprinsessan vid miljösamtal på Ostindiefararen Götheborg samt invigning av Södra hamnplan i Luleå

Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa
Motiv: Kronprinsessan och landshövding Sven-Erik Österberg tillsammans med deltagare i miljösamtalen och besättningen på Ostindiefararen Götheborg. Foto: Kungahuset.se
Torsdagen den 22 augusti närvarade Kronprinsessan vid ett miljösamtal ombord på Ostindiefararen Götheborg samt vid invigningen av Södra hamnplan i Luleå.
Under Ostindiefararen Götheborgs insegling till Luleå deltog Kronprinsessan i ett miljösamtal där Stefan Björk från Greencarrier berättade om deras arbete med miljöhänsyn i modern logistik. Rebecca Möller från länsstyrelsen i Norrbotten talade om länsstyrelsens arbete med miljösituationen i Bottenviken och Göran Wallin från Luleå kommun berättade om kommunens arbete med skärgårdsutveckling i Luleå skärgård.

Vid ankomsten till Luleå deltog Kronprinsessan vid invigningen av Södra hamnplan. Kronprinsessan lade ner en signerad plakett till minne av dagens invigning.

Efter invigningen närvarade Kronprinsessan vid en mottagning ombord på Ostindiefararen Götheborg.

Om Ostindiefararen Götheborg


Ostindiefararen Götheborg är en replika av den ostindiefarare med samma namn som 1745 gick på grund och sjönk vid Hunnebådan i Göteborgs hamninlopp. År 1995 påbörjades bygget av Ostindiefararen Götheborg och hon stod klar åtta år senare.

Läs mer om Ostindiefararen Götheborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Södra hamnplan Luleå


Södra hamnplan i Luleå har sedan staden grundades fungerat som en av Luleås viktigare inlastningshamnar. Själva hamnverksamheten flyttades ut till Viktoriahamnen från mitten av 1900-talet. Ett bostadsområde uppfördes på den östra delen i slutet på 1980. 2010 färdigställdes en detaljplan för en södra delen som invigs i augusti 2013.

Läs mer om Södra hamnplan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.