Drottningen invigde vård- och omsorgsboende

Motiv: Elsa Nord, 95 år, hälsar Drottningen välkommen till våning 5 på Stockholms Sjukhems nya vård- och omsorgsboende. Foto: Alexander Ruas
Onsdagen den 18 september invigde Drottningen Stockholms Sjukhems nya vård- och omsorgsboende på Kungsholmen.
Drottningen togs emot av styrelsens ordförande Sven Unger, styrelseledamot, professor emerita, Elisabeth Olsson, sjukhusdirektör Elisabet Wennlund, verksamhetschef Lise-Lotte Henretta och professor Peter Strang.

Därefter fick Drottningen en visning av lägenheterna och tillfälle att tala med boende och medarbetare.

Vid invigningsceremonin i Orangeriet höll Drottningen tal och sa bland annat:

"En god vård och omsorg bygger på omtanke, respekt och kunskap. För att se människan bakom sjukdomen eller åldrandet måste vi lyssna på och lära känna den vi möter. God vård bygger på en fungerande relation.  Vi är många som har erfarenhet av att vara närstående till en gammal människa. Vi vet hur viktigt det är att personalen på boendet har utbildning och kunskap, men också att de visar omtanke och respekt."

Läs Drottningens tal i sin helhet.
 

Stockholms Sjukhems nya vård- och omsorgsboende


Det nya vård- och omsorgsboendet består av 99 lägenheter i en modern och genomtänkt miljö. Nio av lägenheterna är anpassade för personer under 65 år med demenssjukdom. Något som bidrar till livskvaliteten för de boende på Stockholms Sjukhem är att det här finns café, restaurang, bibliotek och en vacker park.