Statsbesöket från Turkiet dag 1 - se film här

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa
Motiv: Kortegen anländer till Kungliga slottet via Norrbro. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Måndagen den 11 mars inleddes Turkiets statsbesök i Sverige.
Statsbesöket inleddes på H.M. Konungens hovstall där Kungaparet hälsade president Abdullah Gül och fru Gül välkomna.

Därefter åkte Kungaparet och presidentparet kortegen med eskorttropper och standarvakt ur Kungliga livgardet till Kungliga slottet. På Kungliga slottet inspekterade Kungen och presidenten hederskompaniet. Därefter hälsade presidentparet på representanter för riksdag och regering i Rikssalen.

Gåvor utbyttes i Pelarsalen som ligger i Bernadottevåningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och där närvarade även Kronprinsessparet, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine.

Kungaparet gav därefter lunch för presidentparet på Kungliga slottet.

Eftermiddagen inleddes med att presidenten och den turkiske delegationen besökte riksdagen där talman Per Westerberg tog emot. Efter mötet med talmannen närvarade Kungen och presidenten vid ett näringslivsseminarium på Grand Hôtel där Ulf Berg, vd för Business Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. var värd.  

Drottningen och fru Gül besökte under eftermiddagen Silviahemmet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där vd Wilhelmina Hoffman stod som värd. Med på besöket var även barn- och äldreminister Maria Larsson.

Därefter besökte Drottningen, fru Gül och minister Larsson Rinkebyakademien. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.