Prins Carl Philip invigde Royal Palace Sprint

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Prins Carl Philip vid invigningen. Foto: Kungahuset.se
Onsdagen den 20 mars genomfördes Royal Palace Sprint för tionde gången.
I invigningstalet sa Prins Carl Philip bland annat:
Ingen kan ha undgått den positiva trend som finns inom svensk längdskidåkning. Jag tänker då inte bara på den fantastiska svenska medaljskörden vid VM i Val di Fiemme utan lika mycket på alla skidåkare som man möter i skidspåren. Inte minst i Stockholm har det varit trångt i spåren. Och som ni säkert har läst, blev Vasaloppet 2014 fulltecknat på bara tio minuter! Med världseliten på plats ser vi nu fram emot en kamp på yttersta nivå mitt i Gamla stan. Jag och min familj är glada och stolta över den här unika tävlingen runt Stockholms slott och vi tycker att det är ett viktigt evenemang.
Kungen delade ut pris till  Petter Northug, Norge, vinnare i  herrklassen och till vinnaren i damklassen Justyna Kowalczy, Polen.

Royal Palace Sprint Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en världscupstävling på skidor som genomförs runt Kungliga slottet. I år är det tionde gången som sprinten avgörs sedan premiären 2000. Tävlingen ingår tillsammans med Svenska Skidspelen i Falun i FIS WORLD CUP FINAL, för säsongen 2012/2013.

Läs Prins Carl Philips invigningstal i sin helhet