Prins Carl Philip designar pins för hjärtebarn

Motiv: Prins Carl Philip med Hjärt-Lungfondens hjärtepin. Foto: Mattias Edwall/Hjärt-Lungfonden
Prins Carl Philip har designat årets hjärtepins för Hjärt-Lungfonden. Pinsen föreställer tre ballonger som formar ett hjärta.
I en intervju med Hjärt-Lungfonden berättar Prins Carl Philip om sina tankar kring designen av hjärtepins som är en del i kampanjen Alla barnhjärtans månad.

Hur föddes tanken att designa Hjärt-Lungfondens hjärtepin?
- Barn med hjärtfel har uppmärksammats mycket på senare år och man har kunnat följa frågan i medierna. Forskningen står inför stora utmaningar när det gäller barn som föds med hjärtfel och jag tycker att det känns bra att kunna sätta fokus på dessa frågor

Vilka tankar ligger bakom designen?
- Ballonger för tankarna till barn och till barnasinnet hos alla människor. Hjärtepinet säljs till förmån för barn och alla barn borde kunna leka och sporta som de vill. Hjärtat får ett lyft av ballongerna i pinet och det hoppas jag att alla barnhjärtan också ska få.

På vilket sätt har Hjärt-Lungfondens arbete betydelse för Prinsen?
- Tankarna går i första hand till forskning om barns hjärtan. Hjärt-Lungfonden gör ett viktigt arbete för att hjälpa hjärtsjuka att få ett friskare liv. Därför hoppas jag att så många skolor och föreningar som möjligt kommer att sälja hjärtepinsen och att lika många visar sitt stöd för forskningen om barns hjärtan genom att köpa dem.

Läs mer om kampanjen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Hjärt-Lungfonden här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.