Kungen delade ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet till Karlskoga lasarett

Föregående 1 2 Nästa
Motiv: Kungen under sitt besök på Karlskoga lasarett. Foto: Karlskoga lasarett
Onsdagen den 30 januari överlämnade Kungen utmärkelsen Svensk Kvalitet till Karlskoga lasarett. Priset, bestående av diplom och statyett, delades ut av Kungen under en högtidlig ceremoni i föreläsningssalen på Karlskoga lasarett.
Motivering löd: "Målmedvetet förbättringsarbete ger resultat! Karlskoga lasarett är ett lysande exempel på detta då man nu som första sjukhus tar emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Verksamheten kännetecknas av kundorientering, ett personligt ledarskap och mycket engagerade medarbetare. Detta har resulterat i en välfungerande sjukvård med nöjda patienter. Karlskoga lasarett är en förebild i Sverige."

I en intervju på Karlskoga lasaretts hemsida säger sjukhusdirektör Lena Adolfsson:
— Jag känner mig mycket stolt. Den här målmedvetna resan startade redan för fjorton år sedan. Vi hade aldrig kunnat komma till den nivå vi är idag om inte alla chefer och medarbetare varit med på tåget.

Läs intervjun i sin helhet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Institutet för Kvalitetsutveckling (SIQ) delar sedan 1992 årligen ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på kvalitetsutveckling i Sverige.

Läs mer om utmärkelsen Svensk Kvalitet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.