Kungen besökte Havs- och vattenmyndigheten

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kungen hälsas välkommen till Havs- och vattenmyndigheten i Göteborg av Ingemar Berglund. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Onsdagen den 6 februari besökte Kungen Havs- och vattenmyndigheten i Göteborg, en statlig myndighet som arbetar för levande hav, sjöar och vattendrag.
Under förmiddagen fick Kungen en presentation av tre fokusområden som myndigheten arbetar med under 2013. Dessa områden är biologisk mångfald i rinnande vatten, övergödningen av Östersjön och ett hållbart fiske.

Under eftermiddagen deltog Kungen vid två seminarier. Det första om utmaningar i laxförvaltningen med minskande laxstammar och ändrade fiskebestämmelser. Bland annat presenteras EU:s förslag till förvaltningsplan för Östersjölaxen. Det andra seminariet berörde behovet av en ny fysisk planering av havsområden.

Efter mötet med ledningen för havsmyndigheten mötte Kungen pressen. Kungen fick bland annat frågan om det går att vända utvecklingen trots att debatten kring fisket, både i Sverige, EU och i världen i stort, varit dyster det senaste decenniet.
– Även de värsta scenarior kan vändas. Och miljöarbetet går framåt, exempelvis blir Östersjöns hälsoläge allt bättre, och det gynnar fisket.

Läs intervjun med Kungen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Havs- och vattenmyndigheten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.