Kungaparet besökte konsthallen Artipelag

Motiv: Kungaparet tillsammans med grundarna Björn och Lillemor Jakobson. Foto: Björn Lofterud/Artipelag
Torsdagen den 31 januari besökte Kungen och Drottningen konsthallen Artipelag beläget på Hålludden, Värmdö kommun i Stockholms län.
Kungaparet togs emot av Artipelags grundare Björn och Lillemor Jakobson. Programmet fortsatte med en presentation och beskrivning av initiativet samt konsthallens arkitektur och idé. Därefter visade konsthallschefen Bo Nilsson Kungaparet utställningen Upplyst.

Rundvisningen fortsatte med en genomgång av designbutiken, Artbox, artistutrymme, teknikrum och till sist paviljongerna och restaurang Baggen på övre planet med den storslagna utsikten över Baggensfjärden.

Om Artipelag


Artipelag är en ny internationell mötesplats för konstutställningar, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, svensk design och mat. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 km öster om Stockholm. Byggnaden omfattar 10 220 kvm och är placerad bland tallar och klippor med utsikt över Baggensfjärden. Artipelag är ritat av den framlidne arkitekten Johan Nyrén, på uppdrag av familjeföretaget BabyBjörn AB

Läs mer om Artipelag här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.