Kungaparet besökte Arbetsförmedlingens huvudkontor

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Kungaparet besökte Arbetsförmedlingens huvudkontor.På bilden syns också Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist Foto: Arbetsförmedlingen
Torsdagen den 17 januari besökte Kungen och Drottningen Arbetsförmedlingens huvudkontor i Stockholm.
Vid besöket informerades Kungaparet om Arbetsförmedlingens bedömning av arbetsmarknadsläget och om de insatser och program som riktas till arbetssökande och arbetsgivare. Vid besöket fick de även information om de möjligheter som finns för att få fler människor inkluderade på arbetsmarknaden.

Kungen sa efter besöket:
– Det var ett intressant besök med värdefull information om hur Arbetsförmedlingen arbetar med att få fler människor i sysselsättning. Dagens besök var också ett bra komplement till mitt besök igår på Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering i Uppsala.

Angeles Bermudez-Svankvist, Generaldirektör för Arbetsförmedlingen, berättade att Arbetsförmedlingens uppdrag har utökats de senaste åren. Etableringsreformen och sjukförsäkringsreformen gör att det i idag finns en större andel arbetssökande som har en längre väg till arbete.  Det finns numera flera former av subventionerade anställningar som möjliggör för arbetsgivare att öppna dörren för ännu fler ungdomar, nyanlända, personer som har en funktionsnedsättning och för personer som varit arbetslösa under en längre tid.

Läs mer om Arbetsförmedlingen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Kungens besök på Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering här.