Prins Daniel närvarade vid invigning av tennisparken vid Kungl. Tennishallen

Motiv: Prins Daniel och juniorer från klubben fotograferas av Marcus Wallenberg vid invigningen av den nya tennisparken. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Måndagen den 20 maj närvarade Prins Daniel vid invigningen av Kungl. Lawn Tennis Klubbens tennispark.
Prins Daniel togs emot av Kungl. Lawn Tennis Klubbens (KLTK:s) ordförande Marcus Wallenberg.  Därefter planterade Prinsen en ek som hågkomst av invigningsdagen.

I samband med de stora förändringar som skett i Kungl. Tennishallens närområde i och med Norra länken-projektet har Kungl. Djurgårdens förvaltning och KLTK sedan drygt fem år arbetat med att forma en utomhusmiljö för tennis och friskvård. Nu har sex nya tennisbanor anlagts liksom stora gräsytor för fysträning utomhus. Bland annat har 120 träd planterats och ett promenadstråk skapats genom parken.

Marcus Wallenberg tilldelade Prins Daniel KLTK:s Hedersnål, en symbol för hedersmedlemskap i klubben.

Prins Daniel delade ut årsmedaljen till de 7 åringar i klubben som spelar minitennis. Utbildning av barn och ungdomar är KLTK:s viktigaste uppgift.

Om Kungl. Lawn Tennis Klubben


Kungl. Lawn Tennis Klubben bildades 1896 av kronprins Gustaf. År 1879 hade kronprins Gustaf varit i England och stiftat bekantskap med tennissporten. Kronprinsen blev begeistrad och tog med sig spelet hem till Sverige.

Läs mer om KLTK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.