Kungen delade ut diplom för Ungt ledarskap

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Kungen delar ut diplom i Bernadottebiblioteket till en ung ledare som gått scouternas utbildning "Värdebaserat ledarskap". Foto: Kungahuset.se

Torsdagen den 11 april delade Kungen ut diplom till deltagarna i kursen Värdebaserat ledarskap.

Under förmiddagen i Bernadottebiblioteket fick 80 unga ledare som gått kursen Värdebaserat ledarskap diplom ur Kungens hand. Kursen har haft fyra utbildningstillfällen under året och deltagarna kommer från Sverige och Finland. Utbildningen är en del av stiftelsen Ungt ledarskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Efter diplomutdelningen höll Kungen ett tal och sa bland annat:
"Scouternas värdegrund betyder så mycket och det kan vi förmedla till samhället. Nu har ni en bra grund, som ni kan föra vidare. Tack för att ni har tagit beslutet att gå den här kursen. Jag är stolt över er."

Zanver Karimi, är projektledare på Fryshuset/Elektra som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck.
Vad gav kursen dig?
— Den var oerhört lärorik och jag har verkligen utvecklats som person. Kursen har lyft fram dolda talanger hos oss och man har lärt känna sina egna värderingar. Det ger en trygg grund i mitt ledarskap.
Simon Tullstedt. Foto: Kungahuset.se

Simon Tullstedt. Foto: Kungahuset.se

Simon Tullstedt, är projekteldare på tankesmedjan Fake Free och scoutledare.
Vad tar du med dig från kursen?
— Det häftigaste var mötet med de andra kursdeltagarna, vi fick verkligen en djup kontakt. De kommer att vara ett viktigt nätverk för mig framöver. En ödmjukhet tar jag också med mig, att det finns så mycket kapacitet i andra människor. Ledarskap handlar inte om att visa hur bra jag är utan att plocka fram det ur andra.
Lena Ahlström. Foto: Kungahuset.se

Lena Ahlström. Foto: Kungahuset.se

Lena Ahlström, mentor, vd för och grundare av Ledarstudion.
Hur ser mentorernas roll ut under kursen?
— Mentorskapet är drivet av adeptens behov. Varje kursdeltagare intervjuas och därefter matchas mentor och deltagare. Vi träffas regelbundet under året och vi mentorer kommer inte med goda råd utan delar med av oss av våra erfarenheter. Mentorskapet bygger på frivillighet, öppenhet, tillit och konfidentialitet.
 
Diplomutdelningen inleddes av scouternas generalsekreterare Yvonne Tenninge som talade om vikten av bra ledarskap. Hon berättade också att hon antog utmaningen att bli generalsekreterare för scouterna tack vare deras gedigna värdegrund. Hon poängterade att värdebaserat ledarkap inte handlar om att ha en värdering för stunden, utan att leva med den. Hon uppmanade slutligen kursdeltagarna att ta med sig scouternas ledord: mod, omtanke och handlingskraft.

Under eftermiddagens seminarium Ungt Ledarskap utsågs årets tre stipendiater.