Prins Daniel besökte Lindeparkens gymnasiesärskola

Motiv: Prins Daniel tillsammans med socialminister Göran Hägglund, Folkhälsoinstitutets generaldirektör Sara Wamala och Lindeparkens gymnasiesärskolas rektor Gunn Östlund får information av en elev kring "BOOST-ball" - en bollsport som eleverna själva hittat på. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Torsdagen den 18 oktober besökte Prins Daniel, socialminister Göran Hägglund och Folkhälsoinstitutets generaldirektör Sarah Wamala Lindeparkens gymnasiesärskola i Enskede gård.
Vid besöket fick Prinsen, socialministern och generadirektören information om skolans hälsoarbete samt träffa elever som går på skolan.

2005 startade Lindeparkens gymnasiesärskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster projektet "Friskare – Smartare – Gladare" med bakgrund av att många av eleverna var överviktiga till följd av dåliga matvanor och brist på fysisk aktivitet.

Syftet var att skapa förutsättningar för en hälsosammare livsstil, bland annat genom daglig fysisk aktivitet och en egen tallriksmodell.  Projektet var framgångsrikt och är nu permanent på skolan. Lindeparkens gymnasiesärskola var den första skolan som hälsodiplomerades i Sverige.

Besöket ägde rum på Måltidens dag under uppmärksamhetsveckan "Ett friskare Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster". Ett friskare Sverige fokuserar kring goda matvanor och fysisk aktivitet och arrangeras av Folkhälsoinstitutetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på uppdrag av regeringen.