Statsbesök i Sydkorea, dag 2

Motiv: Kungaparet vid palatset Changdeok. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Onsdagen den 30 maj fortsatte Kungaparets statsbesök i Sydkora.
Statsbesöket inleddes formellt med en kransnedläggning och en rökelseceremoni vid Memorial Tower vid den nationella kyrkogården. Därefter togs Kungaparet emot i presidentpalatset Blue Houselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där den officiella välkomstceremonin ägde rum. Därefter delade Kungen ut Serafimerordenöppnas i nytt fönster till president Lee Myung-bak. Sedan hölls enskilda samtal mellan de officiella delegationerna från Sydkorea och Sverige.

Efter välkomstceremonin närvarade Kungen vid en lunch där Korea-Sweden Cultural Society stod som värd. Korea-Sweden Cultural Society grundades 2002 och arbetar för att främja kultur- och utbildningsutbyte genom böcker, utställningar och olika stipendier.

Samtidigt besökte Drottningen Ewha Womans Universitylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett av världens största universitet för kvinnor som grundades 1886. Drottningen fick information kring universitetet och dess historia och sedan följde en lunch med koreanska kvinnor i ledande ställning. Därefter invigde Drottningen en svensk filmfestival på universitet.

Eftermiddagen inleddes med ett besök på War Memorial Museum of Korealänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och palatset Changdeoklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och dagen avslutades med en statsbanket under värdskap av det sydkoreanska presidetparet.