Kungaparet besökte Cantaloga i Rio de Janeiro

Motiv: Drottningen i samtal med en ledare i samband med besöket i favelan Cantaloga i Rio de Janeiro. Foto: Amanda Révész
Fredagen den 22 juni besökte Kungaparet favelan Cantaloga i Rio de Janeiro för att uppmärksamma några av de goda insatser som görs för att skapa en positiv utveckling av favelan.
Bland annat besökte Kungaparet dansprojektet AfroReggaelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som bland annat visade upp en del ur sin nya föreställning Afro Circo, projektet Child Hope Spacelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som stödjer utsatta barn och ungdomar och ett boxningsprojeket för barn och unga.

Med på besöket var även Antonio Claret som är minister med ansvar för sociala frågor och mänskliga rättigheter i Governo de Rio de Janeiro samt flera företrädare för lokala organisationer.

På förmiddagen deltog Kungen som åhörare vid statsminister Fredrik Reinfeldts tallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vid konferensen Rio +20.

Läs mer om miljömötet på Rio +20länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt på Regeringens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster