Prins Daniel vid World Transplant Games 2011

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Prins Daniel, tillsammans med ordförande i den lokala organisationskommittén för WTG 2011, samt deltagare i WTG. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Lördagen den 18 juni närvarade Prins Daniel vid World Transplant Games 2011länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Göteborg.
Prinsen inledde dagen med att starta Livsloppetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - ett 5 kilometer långt lopp i Slottsskogen för att uppmärksamma organdonationer.

Därefter delade Prinsen ut medaljer till deltagarna i barntävlingarna, där unga transplanterade tävlade i 50 meter sprint. Prinsen fick också möjlighet att träffa vinnaren i Livsloppet.

Som en del i arrangemanget fick Prinsen en visning av en utställning på Göteborgs stadsbibliotek där företag med innovationer inom transplantationsområdet ställde ut.

Eftermiddagen inleddes på Götaplatsen med medaljutdelning till vinnarna i lagtävlingarna.

Klockan 15.00 var det dags för marschstarten - startskottet för invigningen av World Transplant Games 2011. Innan starten gavs Prinsen möjlighet att träffa deltagarna från de tävlande länderna på Götaplatsen. Deltagare från 54 länder är med och tävlar i World Transplant Games i Göteborg.

Läs mer om World Transplant Gameslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om Donationsregistretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster