Prins Daniel besöker USA, dag 2

Motiv: Prins Daniel tillsammans med socialminister Göran Hägglund och Sveriges ambassadö Jonas Hafström. Foto: Stella Pictures
Tisdagen den 25 oktober fortsatte Prins Daniel sitt besök i USA.
Dagen inleddes med ett seminarium på temat "Providers Partnering with Patients" på House of Sweden tillsammans med socialminister Göran Hägglund. Temat på seminariet var att belysa hur vårdgivare och patienter kan arbeta tillsammans för att förebygga sjukdomar och stärka hälsan. På seminariet medverkade både forskare, politiker och läkare samt företrädare för yrkes- och intresseorganisationer. Första delen handlade om skillnaderna i svenskt och amerikanskt vårdsystem. Andra delen handlade om preventiv sjukvård. Seminariet avslutades med en lunch.

Eftermiddagen inleddes med föredrag och seminarium om lobbyism. Värd var Svensk-Amerikanska Handelskammaren, SAAClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Prins Daniel fick också höra om SAAC:s arbete i USA, både i Washington DC och i övriga landet.

På kvällens hölls en middag på residenset med representanter från tankesmedjor och universitetsvärlden där temat var sociala medier.